KONTAKT OS

BygTech A/S

Ejbydalsvej 162

2600 Glostrup

Tlf: 44 917 050

E-mail: info@bygtech.dk

CVR: 26034108

​Energimærke til bolig

Det er lovpligtigt at have et gyldigt energimærke på sin bolig, hvis man ønsker at sælge den, og her kan BygTech hjælpe.

Vi er godkendt til at energimærke bygninger på op til 500 kvadratmeter og har mange års erfaring med energimærkning af både huse (især enfamilieshuse) og mindre lejlighedskomplekser.

​Hvad er et energimærke?

Et energimærke består af to dele, som samlet set giver en vurdering af din boligs samlede energimæssige tilstand. Bemærk at energimærkningen for lejligheder laves på hele ejendommen og ikke den enkelte lejlighed.

1) Den første del er en vurdering af boligens nuværende energiudgifter til eksempelvis gas, fjernvarme, olie, vand og el.

​2) Den anden del er forslag til forbedringer, som vil give en effekt i forhold til boligens energiniveau – hvilket for eksempel kan være udskiftning af vinduer eller efterisolering af tag, vægge eller kælder.

Hvor længe gælder energimærket?

Som udgangspunkt er en energimærkning af en helårsbolig gyldig i ti år, men ved særlige forhold kan gyldighedsperioden dog ændres til syv år. Disse forhold kan du læse mere om her.​

Ønsker du at sælge din bolig, inden for de syv eller ti år, hvor energimærket er gyldigt, kan du godt genbruge energimærkningen og spare omkostningerne til en ny. Det er dog vigtigt at huske, at et energimærke mister sin gyldighed ved ombygning eller øvrige ændringer, som har væsentlig indflydelse på energiforbruget.

Skal min bygning energimærkes?

Reglerne for energimærkning foreskriver, at alle bygninger over 60 kvadratmeter skal energimærkes, og stort set alle bygninger, der benyttes til beboelse, kræver en energimærkning ved salg. 

Det gælder for eksempel:

  • ​Ejerlejligheder
  • Enfamiliehuse, rækkehuse og kædehuse
  • Lejeboliger
  • Andelsboliger, anparter og aktier i boligfællesskab

Annonceringspligt ved salg

Som sælger af hus, lejlighed, andelsbolig eller anpart, der går gennem ejendomsmægler, er det sælgers pligt at fremlægge energimærke inden annoncering til salg. Det skal således fremgå af salgsannoncerne.

​​

Vi udarbejder energimærke i Glostrup, Herlev, Gentofte samt resten af Storkøbenhavn

​​

Læs også om tilstandsrapporter her​​.

BygTech A/S

Ejbydalsvej 162 • 2600 Glostrup

Tlf. 44 917 050 • CVR. 26034108

E-mail: info@bygtech.dk